• bbowt 01

  • bbowt 02

T/D was approached by Berkshire, Buckinghamshire and Oxfordshire Wildlife Trusts (BBOWT) to convert a dilapidated conservatory into office space at the charity’s head office in Oxford. Keeping with the organisations ethos, the brief was to optimise the use natural building materials in creating a high quality working atmosphere within the constraints of modest budget. Key features of the design are:

– All materials as ecologically low impact as possible.

– Existing timber frame reclaimed and restored

– Roof construction is breathable, with wood fibre insulation and reclaimed welsh slate

– Bespoke acoustic ceiling from birch plywood and finished in natural linseed oil

– High quality detailing and craftsmanship

– LED lighting

– High performance timber windows with low-e, solar control glass

– Insulation in excess of building control for high thermal comfort

– Natural ventilation and solar shading

The works were carried out to a high level of quality with Green Oak Construction as the main contractor.